Öppen Verksamhet börjar vecka 7

Nu är det snart dags för öppen verksamhet i vår lokal på Gjuteriet under vårterminen 2016. Fyra gånger i veckan kommer våra ungdomsledare Elin och Simon vara på plats för att ni ska kunna spela spel i en lärande miljö. De kommer hjälpa er komma igång, visa lokalen, att reglerna sköts och att ni får en så bra upplevelse som möjligt. Fråga dem gärna om ni undrar saker på plats.

Ni hittar vår lokal på Gjuteriet, Verkstadsgatan 1, Karlstad.

Schema från vecka 7 till vecka 23 (Juni)

Måndagar: Öppen Verksamhet (Elin)
Onsdagar: Figurspel och figurmålning jämna veckor, TCG (Magic och Pokémon) ojämna veckor (Elin)
Torsdagar: Bräd och Kortspel (Simon)
Fredagar: Öppen Verksamhet jämna veckor, Rollspel ojämna veckor (Simon)

Tider: 17:00 - 21:00

Vad betyder de olika tillfällena?

Öppen verksamhet = Här kan du fritt spela olika typer av spel. Tex kan du spela brädspel, kortspel, rollspel, figurspel, tv-spel etc och är inte bunden till temat de andra dagarna. 


Figurspel och målning = Spela med våra arméer, eller ta med dina egna. Vi har bland annat Warhammer 40K och Age of Sigmar, Star Wars X-wing och Armada samt Flames of War. 

Du kan även delta i figurmålning, där vi målar figurer vi köpt in. Viss terrängbygge kan också förekomma.

TCG = Trading Card Games. Vi spelar främst Magic the Gathering och Pokémon. Vi har prova på och lånelekar i båda spelen för dig som vill prova på och lära dig mer om deck building samt strategi.

Bräd och Kortspel = Det finns allt från klassiska familjespel, tunga strategispel till spännande samarbetsspel. 

Rollspel = Ta rollen som en karaktär du skapat själv i olika spännande settings. Till våren kommer vi köra minst tre olika kampanjer inom Fantasy (Dungeons and Dragons, Eon) samt Skräck/mysterium (Vampire). Vill du spelleda, eller söker rollspelsgrupp, så har vi massor av böcker och material för att komma igång med rollspel!

Läs mer om olika typer av spel här: 
http://karlstadspelkulturforening.blogspot.se/p/verksamhet.html

All verksamhet kommer rapporteras som folkbildning, via studiecirklar, kulturprogram samt annan folkbildningsverksamhet.

Observera att träffarna kan ställas in med kort varsel pga sjukdom. För att vara uppdaterad rekommenderar vi får Facebookgrupp: 
https://www.facebook.com/groups/karlstadspelkulturforening/

Vill man veta mer om detta så kan ni maila karlstadspelkulturforening@gmail.com eller prata med vår ordförande Daniel via daniel.vinter@studieframjandet se alt 0766-77 48 85 (mellan 9-16 på vardagar).

Vi hoppas få se er komma och spela massa spel samt lära er av spelandet nu under våren. Om satsningen blir lyckad kommer vi även fortsätta med sommar och höstterminer!
Linda och Elin (en av ungdomsledarna) introduceras till Machi Koru